Agenda

Ons activiteiten- en evenementenoverzicht.

Aanstaande evenementen - deze komen helaas te vervallen ivm het coronavirus

Maart 2020

Dance Studio FAME is geselecteerd door het Huis voor de Kunsten Limburg om deel te nemen aan het Schrittmacher Dansfestival. Het betreft een samenwerkingsproject voor amateurdansers met drie Nederlandse dansgezelschappen en het Scapino Ballet uit Rotterdam. Een 6-tal dansers van onze balletschool FAME en drie dansers van de Duitse Ballettschule Freudensprung uit Aken gaan als amateurdansers de uitdaging met choreograaf Yannick Wagenaar (Scapino Ballet) aan. Zij zijn allemaal van start gegaan met oefenen. Het doel is om in vier repetitieweekenden een mooie choreografie te maken. De repetities vinden plaats in onze eigen balletstudio. Uiteindelijk zal het oefenen beloond worden met een voorstelling tijdens het Schrittmacher Dansfestival. Tijdens deze voorstelling laten nog 2 andere choreografen hun werk met amateurdansers zien. De drie stukken van +/- 20 minuten worden door de volgende choreografen in elkaar gezet:

  • Yannick Wagenaar van het Scapino Ballet;

  • Patrizio Bucci en Luis Pedraza Cedrón van het Sally Dansgezelschap Maastricht;

  • Mami Izumi met break-dancers van HFC.

Kijk voor meer informatie omtrent het festival op:

DIT IS HELAAS KOMEN TE VERVALLEN IVM HET CORONAVIRUS

Mei 2020

FAME organiseert dit jaar een zomerkamp voor FAME-leden! Het weekend zal op 15, 16 en 17 mei 2020 plaatsvinden. KOMT TE VERVALLLEN

Afgelopen evenementen

November 2019

In November was het voor de eerste keer bij FAME de Notenkraker-maand! Oftewel NO(v)TE(m)NBER! Verschillende groepen hebben in de lessen op muziek van de Notenkraker gedanst. Tevens was het mogelijk  om naar de voorstelling van de Notenkraker in het theater en/of bioscoop te gaan. 

Net als voorgaande edities was het FAME Showballet ook dit jaar weer van de partij bij de Zittesje Revuu. De productie genaamd 'Hoog Bezuik' was 9 avonden te zien in het theater De Domijnen te Sittard. Het was weer een hele eer om er bij te zijn!

Op zondag 17 November 2019 waren diverse kindergroepjes (oa Kinderdans 1+1a en Kinderdans 2+2a) te zien op de kinderzitting in het Kwakkerteriek in Spaubeek. Het was een succes!

December 2019

In december werd traditiegetrouw de verjaardag van Sinterklaas gevierd door het zetten van de schoen; was er een heuse pietentraining bij de allerkleinsten; en werden er surprises gegeven bij de tienergroepen.

Vlak voor de kerstvakantie opende FAME haar deuren weer tijdens de open lessen. Het doel van de open lessen is om te laten zien hoe een normale balletles wordt gegeven. Publiek in de vorm van ouders en/of potentiële nieuwe leden zijn altijd van harte welkom tijdens de open les! 

Januari 2020

De selectiegroep heeft met Cheyenne in januari op het Tiener Vasteloavends Konkoer (TVK) gestaan. Hun optreden werd in de finale beloond met een mooie 2e plaats! Diverse kinderdansgroepen hebben op verschillende kinderzittingen in januari hun mooiste dansjes mogen laten zien.

 

Februari 2020

Met maar liefst 10 shows stond het FAME Showballet in diverse uitverkochte zalen op het podium met de "Medammecour on Tour"-productie. Dit is een vasteloavendsrevue waar theater en carnaval samen komen.  Met tal van artiesten reisde ook het FAME Showballet mee naar de theaters in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Sittard, Roermond en Weert. In samenwerking met L1.

Danseressen uit de selectiegroep stonden samen met zangeres Cheyenne op het plein van Sittard tijdens het Kanon van 't Balkon (evenement tijdens carnaval). 

Nieuw dit seizoen was de Valentijnsactie. In de week van 10 t/m 14 februari 2020 mochten alle FAME leden ter gelegenheid van Valentijn een vriendinnetje of vriendje gratis meenemen naar de balletles! Vooral bij de kleintjes werd hier goed gebruik van gemaakt en terecht alles is leuker met je beste maatje!

© 2013 by Dance Studio FAME.