top of page
Handdrawn Circle Logo Team.png

Lesaanbod

 

De lessen bij FAME zijn zoveel mogelijk ingedeeld op niveau (van beginners tot en met (ver)gevorderden).  Tevens wordt er ook onderscheid gemaakt in leeftijden (waar mogelijk). Zo zijn er aparte groepen voor kinderen, tieners en volwassenen. In principe beginnen de jongste leerlingen bij ons met kinderdans vanaf vier jaar. Vanuit die kinderdansgroepjes stromen de leerlingen vervolgens door naar de klassiek ballet- of jazzdancegroepen.

Het is ook mogelijk om meerdere lessen per week te volgen (met korting!) en jezelf verder te ontwikkelen op alle dansgebieden.

MINI

Peuterdans - Ouder & Kind

 

Ouder & Kind dans is een cursus voor kinderen vanaf 2 jaar samen met papa, mama, opa of oma.
Elke les duiken we, aan de hand van een thema, een fantasierijke wereld binnen waar de kinderen spelenderwijs de ruimte om zich heen kunnen ontdekken.

Met dans, muziek, spel en attributen stimuleren we de ontwikkeling van hun motorische, cognitieve en sociale vaardigheden.
Samen prikkelen we hen om lekker veel uit te proberen en fysiek bezig te zijn.
Bij de Ouder & Kind lessen staat peuterpret voorop.

Speciaal voor deze jonge leeftijd hebben wij een dansles ontwikkeld waarbij de (groot)ouders ook van harte welkom zijn om mee te doen met de les.
Dansen doen wij in een duo, want samen is alles leuker.
Kinderen voelen zich daardoor veiliger en ontdekken gemakkelijker hun eigen bewegingsmogelijkheden.

Peuterdans wordt aangeboden twee maal per dansjaar in een cursus van 10 weken.

Kinderdans (vanaf 4 jaar)

 

Bij de kinderdansles wordt er op een speelse manier gewerkt aan o.a. lichaamshouding, samenwerking, ruimtelijk inzicht en improvisatie. Tijdens de lessen beleeft de juf samen met de kinderen allemaal verschillende dansavonturen. De kinderen maken kennis met de basis danstechnieken en vanuit de kinderdansgroep kunnen ze kiezen om door te stromen naar klassieke ballet of jazzdance.

 

MAXI


Klassiek ballet (vanaf 8 jaar)​

 

Deze eeuwenoude danstechniek is de basis voor elke goede danser. In onze balletschool wordt er via de klassieke Vaganova methode les gegeven. Tijdens deze balletles worden de fijne kneepjes van het dansvak bijgebracht. Dansen is immers meer dan een serie opeenvolgende pasjes. Door de klassieke basistechnieken te beoefenen wordt er gewerkt aan sterkere spieren en een mooie lichaamshouding. Elke balletles wordt afgesloten met een sierlijke danscombinatie.


 

Jazzdance (vanaf 8 jaar)​

 

De jazzdancelessen worden ook in alle dansniveaus gegeven, van beginners tot en met (ver)gevorderden. De groepen worden zoveel mogelijk naar dansniveau ingedeeld. In onze jazzlessen wordt er gedanst op swingende muziek en worden de flitsende danscombinaties afgewisseld met techniekoefeningen. Kortom: er wordt op een spetterende wijze aan een gezond en fit lichaam gewerkt.

TEENS/ADULTS

Moderne dans (vanaf 10 jaar)​

 

Moderne dans is gebaseerd op alledaagse, natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam. Het is een vrije en creatieve dansstijl, waarbij de danstechniek even belangrijk is als de dansexpressie en improvisatie. Bij moderne dans ligt het accent veel meer op het gebruik van de ademhaling, de zwaartekracht in een beweging, het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het nemen van risico’s. De opbouw van de les is te vergelijken met die van de jazzdancegroepen. Tijdens de moderne dansles wordt gebruik gemaakt van zeer verschillende muzieksoorten, zoals wereldmuziek, filmmuziek, popmuziek, jazzmuziek, percussie, klassieke muziek en drum 'n bass. Het is een energieke en veelzijdige les, waarin de eigenheid van de danser en het plezier in het dansen centraal staat.

 

Bij FAME is het mogelijk vanaf 10 jaar te starten met moderne dans speciaal voor tieners. Vanaf 16 jaar kun je doorstromen naar de moderne danslessen voor volwassenen.

Klassiek ballet (vanaf 8 jaar)​

 

Op het FAME lesrooster staat in principe voor elk niveau en/of leeftijd een klassiek balletles op de planning. Zo is het zelfs ook mogelijk om aan te sluiten bij de groep  speciaal voor volwassenen. In deze groep varieert de leeftijd van 30 tot 65 jaar.

Gevorderde dansers kunnen hun les klassiek ballet ook aanvullen met een les op spitzen.

 
Jazzdance (vanaf 8 jaar)​
 
In onze jazzlessen wordt er gedanst op swingende muziek en worden de flitsende danscombinaties afgewisseld met techniekoefeningen. Binnen onze balletschool zijn er aparte jazzdancelessen voor tieners en voor volwassenen. Op dit moment kun je kiezen uit twee verschillende niveaus. 
Danstrends (vanaf 14 jaar)
 
Wij willen jullie laten proeven van de diversiteit binnen dans. Als balletschool kiezen wij er bewust voor de authentieke dansstijlen aan te bieden binnen ons lesaanbod. Maar er zijn zoveel fusion stijlen in omloop. Heb jij altijd al eens willen dansen als in een videoclip of houdt jij enorm van die lekkere latino vibes? Danstrends is de manier om kennis te maken met wat dans allemaal te bieden heeft. Losse cursussen van enkele lesweken waar jij je voor kunt inschrijven.
 

FAME Showballet

 

In deze groep dansen leerlingen met een hoog niveau, goede souplesse en mooie uitstraling. De dansers worden door onze juffen uit diverse lessen “geplukt”. Jonge dansers binnen de balletschool kunnen zelf aangeven dat ze ooit in het showballet zouden willen dansen. Hierdoor kan een eventuele weg naar het showballet toe begeleid worden door de docentes. Het showballet treedt vaak op in diverse theatershows en lokale producties. Zij vormen het visitekaartje van FAME.

FAME - Fit (sporten vanaf 14 jaar)
Let op! Deze les vindt in seizoen 2023/2024 helaas niet plaats in onze dansschool.

Deze sportles is geschikt voor jong en oud, getraind of ongetraind. Je hebt hier géén dansachtergrond voor nodig!

Wel richt deze sportles zich op een totale workout waar de houding en  elegantie van ballet, de precisie van pilates, de lenigheid en kracht van de yoga en de conditie van een cardiotraining gecombineerd worden. De verschillende dansaspecten komen zo wel aan bod tijdens de uitdagende workouts. 

Het resultaat van deze nieuwe manier van sporten is een fit en uitgebalanceerd lichaam dat efficiënt werkt. Na elke reeks krachtoefeningen voer je stretches uit om ervoor te zorgen dat de spieren steeds opnieuw worden verlengd. Zo creër je een sterk maar elegant lichaam zonder opgepompte spieren (zoals je soms wel ziet bij de sportschoolmethodes).

Doordat er optionele zwaardere variaties op de oefeningen gegeven worden, past deze les bij elk niveau. Er is momenteel een groepsles beschikbaar waar leerlingen van elke leeftijd (vanaf 14 jaar) welkom zijn!

8167cdac-0d2d-4aea-b2cf-e26c9d7c94fe.jpg
bottom of page