fame_2020_copy_edited_edited.png

Docenten en overige leden van het FAME team

De balletschool is sinds Augustus 2008 onder leiding van Vanessa Gelissen-Matern.

DSC08171_edited.jpg
Vanessa​ Gelissen - Matern Eigenaresse en docente

​Mijn eerste dansles was op 9 september 1993, en jawel, mijn eerste danspassen heb ik bij Dance Studio FAME geleerd. Toen na enkele maanden bleek dat ik talent had, ben ik overgestapt naar de Vooropleiding Dans te Maastricht. Hier heb ik vanaf groep 4 van de basisschool intensieve danstrainingen gevolgd.

 

Tijdens deze opleiding ben ik meerdere malen op dansstage in het buitenland geweest, o.a. naar Antwerpen, Monaco, Zürich en New York. In 2003 heb ik mijn diploma van de vooropleiding behaald.

 

Op zestienjarige leeftijd heb ik mijn ouderlijke huis verlaten om de studie Docent Dans te kunnen volgen aan de Fontys Dansacademie te Tilburg. Ik heb destijds zeer bewust gekozen voor de richting 'docent', aangezien ik heel mijn dansleven al riep: “Later als ik groot ben wil ik dansjuffrouw worden!”

 

In juni 2007 heb ik mijn HBO diploma Docent Dans in ontvangst mogen nemen. Mijn 2 hoofdvakken waren: Klassiek ballet en Jazzdans.

 

In 2008 kreeg ik het fantastische aanbod deze balletschool in Spaubeek in zijn geheel over te nemen. Als eigenaresse van de balletschool hoop ik mijn passie voor dans aan alle dansers te kunnen overbrengen!

DSC08138_edited.jpg
Myrthe Schoenmakers Docente

Mijn naam is Myrthe Schoenmakers en misschien hebben jullie mij wel eens bij FAME in de balletschool gezien. Ik dans namelijk al 7 jaar in het FAME Showballet en vanaf september 2019 zal ik niet alleen als danseres maar ook als juf actief zijn.

 

Dansen is van kinds af aan mijn passie en ik wilde hier altijd al later mijn beroep van maken. Hoe, dat wist ik nog niet. Toen ik op de basisschool zat kreeg mijn dansdocente een blessure, als gevolg daarvan vroeg zij of ik haar tijdens de lessen wilde assisteren. Toen wist ik het 100% zeker: Ik wilde dansdocent worden!
 

Om mijn droom te bereiken heb ik gestudeerd aan de MBO CIOS Dansopleiding te Sittard. Ondertussen ben ik al een aantal jaren actief als dansdocente bij diverse dansscholen, basisscholen (workshops) en sportscholen (groepslessen).

Ik ben altijd erg leergierig en wil mijzelf continue verbeteren. Dit doe ik middels bijscholingen en het volgen van cursussen. Mijn laatste opleiding als gespecialiseerd Taal en Rekendans docent bij Studio Swing in Den Haag was wederom een leerzame ervaring die ik mee kan nemen tijdens de lessen bij FAME.

 

Ik werk enorm graag met kinderen. Vooral de spontaniteit en creativiteit van het jonge kind vind ik geweldig. Ik ben dan ook super enthousiast  om met de kindergroepen van FAME wekelijks aan de slag te kunnen gaan!

2656da5f-cf15-487a-abe9-e4f23621382f.jpg
Winona Snyers Stagiaire

Mijn naam is Winona Snyers en ik ben 18 jaar. Ik ben net begonnen aan mijn 2e jaar bij de MBO Dansopleiding op het CIOS in Sittard.

Mijn grote passie is dans en velen zullen mij wel al eens, of vaker, gezien hebben binnen de FAME balletschool. Ik ben namelijk op mijn 4e hier begonnen met dansen. Inmiddels dans ik hier al ruim 14 jaar met nog altijd heel veel plezier en passie in de stijlen jazz, klassiek, spitzen, modern, selectie en showballet.
Vanuit de opleiding mag ik hier ook nog de Urban dansstijl aan toevoegen.

Als peuter was ik al erg gefascineerd door ballet en dans. Mijn droom was toen al om  ballerina of balletjuf te worden. Ik hoop dan ook na mijn opleiding les te mogen geven en mijn passie te mogen doorgeven aan andere dansers.

Ik verheug me er enorm op om mijn 2e jaars stage te mogen lopen bij de groepen Kinderjazz en Modern 1 op maandag.

 

kyara_edited.jpg
Kyara Kusters Stagiaire

Hallo allemaal! Mijn naam is Kyara en ik ben 17 jaar oud.

 

Als kind ben ik begonnen met streetdance lessen en sindsdien ben ik verzot op dans en shows. Vanaf de leeftijd van 8 jaar volg ik wekelijks musicallessen en hier ligt echt mijn hart, mijn passie.

Tijdens mijn middelbare schoolperiode heb ik het dansen weer terug opgepakt maar koos ik dit keer voor klassiek ballet. Na het behalen van mijn diploma ben ik gestart op de CIOS dans opleiding in Sittard. Ik zit nu in mijn tweede leerjaar.

 

Ik ben dol op klassiek ballet, jazzballet, moderne dans en ook line dance vind ik erg leuk. 

Mijn doel is om vanuit deze opleiding les te gaan geven en een theaterschool te starten. 

Een plek waar dans, spel en zang samenkomen. Ik kijk er naar uit om bij FAME aan de slag te gaan en jullie tegen te komen!

DSC08160_edited.jpg
Marieke Gerards PR

Op 3-jarige leeftijd ben ik begonnen met dansen en sinds mijn 8e levensjaar ben ik niet meer weg te slaan bij Dance Studio FAME. Ondertussen kom ik al ruim 20 jaar trouw iedere week met ontzettend veel plezier naar FAME waar ik deelneem aan verschillende balletlessen. Ik geniet niet alleen van de inhoud van de lessen of het dansen ansich, maar ook van de gezellige sfeer die tijdens alle balletlessen centraal staat. Maar dat is niet alles, ik geniet nog het allermeest van de  optredens die ik als lid van het FAME Showballet mag meemaken. Het is zo bijzonder om met de andere gepassioneerde danseressen samen op het podium te mogen staan en zodoende het plezier in het dansen op het publiek te mogen overbrengen. 

Naast dansen vind ik het ook heel erg leuk om op andere manieren creatief bezig te zijn. Daarom zal ik vanaf september 2019 Vanessa (en de rest van het juffenteam) gaan ondersteunen bij de PR van de balletschool. Houd de website dus goed in de gaten voor de laatste nieuwtjes omtrent de balletschool en/of  aanstaande evenementen!