Docenten en overige leden van het FAME team

De balletschool is sinds Augustus 2008 onder leiding van Vanessa Gelissen-Matern.

Vanessa​ Gelissen - Matern Eigenaresse en docente

​Mijn eerste dansles was op 9 september 1993, en jawel, mijn eerste danspassen heb ik bij Dance Studio FAME geleerd. Toen na enkele maanden bleek dat ik talent had, ben ik overgestapt naar de Vooropleiding Dans te Maastricht. Hier heb ik vanaf groep 4 van de basisschool intensieve danstrainingen gevolgd.

 

Tijdens deze opleiding ben ik meerdere malen op dansstage in het buitenland geweest, o.a. naar Antwerpen, Monaco, Zürich en New York. In 2003 heb ik mijn diploma van de vooropleiding behaald.

 

Op zestienjarige leeftijd heb ik mijn ouderlijke huis verlaten om de studie Docent Dans te kunnen volgen aan de Fontys Dansacademie te Tilburg. Ik heb destijds zeer bewust gekozen voor de richting 'docent', aangezien ik heel mijn dansleven al riep: “Later als ik groot ben wil ik dansjuffrouw worden!”

 

In juni 2007 heb ik mijn HBO diploma Docent Dans in ontvangst mogen nemen. Mijn 2 hoofdvakken waren: Klassiek ballet en Jazzdans.

 

In 2008 kreeg ik het fantastische aanbod deze balletschool in Spaubeek in zijn geheel over te nemen. Als eigenaresse van de balletschool hoop ik mijn passie voor dans aan alle dansers te kunnen overbrengen!

Myrthe Schoenmakers Docente

Mijn naam is Myrthe Schoenmakers en misschien hebben jullie mij wel eens bij FAME in de balletschool gezien. Ik dans namelijk al 7 jaar in het FAME Showballet en vanaf september 2019 zal ik niet alleen als danseres maar ook als juf actief zijn.

 

Dansen is van kinds af aan mijn passie en ik wilde hier altijd al later mijn beroep van maken. Hoe, dat wist ik nog niet. Toen ik op de basisschool zat kreeg mijn dansdocente een blessure, als gevolg daarvan vroeg zij of ik haar tijdens de lessen wilde assisteren. Toen wist ik het 100% zeker: Ik wilde dansdocent worden!
 

Om mijn droom te bereiken heb ik gestudeerd aan de MBO CIOS Dansopleiding te Sittard. Ondertussen ben ik al een aantal jaren actief als dansdocente bij diverse dansscholen, basisscholen (workshops) en sportscholen (groepslessen).

Ik ben altijd erg leergierig en wil mijzelf continue verbeteren. Dit doe ik middels bijscholingen en het volgen van cursussen. Mijn laatste opleiding als gespecialiseerd Taal en Rekendans docent bij Studio Swing in Den Haag was wederom een leerzame ervaring die ik mee kan nemen tijdens de lessen bij FAME.

 

Ik werk enorm graag met kinderen. Vooral de spontaniteit en creativiteit van het jonge kind vind ik geweldig. Ik ben dan ook super enthousiast  om met de kindergroepen van FAME wekelijks aan de slag te kunnen gaan!

Celina Lardinois Docente

Mijn naam is Celina Lardinois en vanaf september 2019 geef ik bij FAME de jazzballetlessen op woensdagavond!

Vanaf mijn 4e was ik al in de dansstudio's te vinden en hier ben ik tot vandaag de dag niet meer mee gestopt.

De keuze voor een beroepsopleiding na de middelbare school was dan ook niet moeilijk: het werd de MBO CIOS Dansopleiding te Sittard. In 2017 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. In de afgelopen jaren heb ik mooie ervaringen mogen opdoen bij dansscholen en basisscholen in diverse dansstijlen. In die jaren ben ik actief bezig geweest met onder andere: hiphop, moderne dans, klassiek ballet, showballet en jazzdans. Verder heb ik ook verschillende workshops gevolgd in o.a. afro, dancehall en body beats.

Ik ben blij dat ik dit schooljaar deel mag uitmaken van het docententeam bij FAME.

Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met jullie te gaan swingen tijdens mijn lessen!

Lotte Berger Stagiaire

Als klein meisje kwam ik danzkij mijn grote zus in aanraking met een balletles. Echter moest ik niets weten van dans: ik huilde meer dan dat ik daadwerkelijk atief meedeed aan de balletles. Liet mij maar voetballen in de pauzes op school en lekker buitenspelen in de tuin. Dit veranderde allemaal toen ik met de leeftijd van acht jaar terug in de danszaal stond. Ik was helemaal in mijn nopjes en ik wilde steeds meer, meer en meer…. Op mijn dertiende ben ik overgestapt naar de vooropleiding dans in Maastricht. Ik kreeg hier de kans mij danstechnisch te ontwikkelen. Toen ik zestien was heb ik mijn diploma behaald op het VMBO en tevens ook mijn dansdiploma van de vooropleiding. Omdat dans nog steeds mijn lust en mijn leven was op het moment van slagen, heb ik ervoor gekozen om naar de MBO CIOS Dansopleiding in Sittard te gaan. Hier ben ik dit jaar begonnen aan het derde leerjaar, oftewel mijn examenjaar!

Afgelopen jaar ben ik op aanraden van mijn schooldocent mijn stage bij FAME komen lopen. Dit is zo goed bevallen dat ik ook in mijn examenjaar gewoon lekker bij FAME blijf. Het komende jaar zal ik met de tieners aan de slag gaan. Ik vertrouw erop dat dit een dansant, leerzaam en vooral gezellig laatste stagejaar gaat worden met Vanessa alsmede met alle toffe dansers.

Marieke Gerards PR

Op 3-jarige leeftijd ben ik begonnen met dansen en sinds mijn 8e levensjaar ben ik niet meer weg te slaan bij Dance Studio FAME. Ondertussen kom ik al ruim 20 jaar trouw iedere week met ontzettend veel plezier naar FAME waar ik deelneem aan verschillende balletlessen. Ik geniet niet alleen van de inhoud van de lessen of het dansen ansich, maar ook van de gezellige sfeer die tijdens alle balletlessen centraal staat. Maar dat is niet alles, ik geniet nog het allermeest van de  optredens die ik als lid van het FAME Showballet mag meemaken. Het is zo bijzonder om met de andere gepassioneerde danseressen samen op het podium te mogen staan en zodoende het plezier in het dansen op het publiek te mogen overbrengen. 

Naast dansen vind ik het ook heel erg leuk om op andere manieren creatief bezig te zijn. Daarom zal ik vanaf september 2019 Vanessa (en de rest van het juffenteam) gaan ondersteunen bij de PR van de balletschool. Houd de website dus goed in de gaten voor de laatste nieuwtjes omtrent de balletschool en/of  aanstaande evenementen!

© 2013 by Dance Studio FAME.