fame_2020_copy_edited_edited.png

Docenten en overige leden van het FAME team

De balletschool is sinds Augustus 2008 onder leiding van Vanessa Gelissen-Matern.

Vanessa​ Gelissen - Matern Eigenaresse en docente

​Mijn eerste dansles was op 9 september 1993, en jawel, mijn eerste danspassen heb ik bij Dance Studio FAME geleerd. Toen na enkele maanden bleek dat ik talent had, ben ik overgestapt naar de Vooropleiding Dans te Maastricht. Hier heb ik vanaf groep 4 van de basisschool intensieve danstrainingen gevolgd.

 

Tijdens deze opleiding ben ik meerdere malen op dansstage in het buitenland geweest, o.a. naar Antwerpen, Monaco, Zürich en New York. In 2003 heb ik mijn diploma van de vooropleiding behaald.

 

Op zestienjarige leeftijd heb ik mijn ouderlijke huis verlaten om de studie Docent Dans te kunnen volgen aan de Fontys Dansacademie te Tilburg. Ik heb destijds zeer bewust gekozen voor de richting 'docent', aangezien ik heel mijn dansleven al riep: “Later als ik groot ben wil ik dansjuffrouw worden!”

 

In juni 2007 heb ik mijn HBO diploma Docent Dans in ontvangst mogen nemen. Mijn 2 hoofdvakken waren: Klassiek ballet en Jazzdans.

 

In 2008 kreeg ik het fantastische aanbod deze balletschool in Spaubeek in zijn geheel over te nemen. Als eigenaresse van de balletschool hoop ik mijn passie voor dans aan alle dansers te kunnen overbrengen!

Myrthe Schoenmakers Docente

Mijn naam is Myrthe Schoenmakers en misschien hebben jullie mij wel eens bij FAME in de balletschool gezien. Ik dans namelijk al 7 jaar in het FAME Showballet en vanaf september 2019 zal ik niet alleen als danseres maar ook als juf actief zijn.

 

Dansen is van kinds af aan mijn passie en ik wilde hier altijd al later mijn beroep van maken. Hoe, dat wist ik nog niet. Toen ik op de basisschool zat kreeg mijn dansdocente een blessure, als gevolg daarvan vroeg zij of ik haar tijdens de lessen wilde assisteren. Toen wist ik het 100% zeker: Ik wilde dansdocent worden!
 

Om mijn droom te bereiken heb ik gestudeerd aan de MBO CIOS Dansopleiding te Sittard. Ondertussen ben ik al een aantal jaren actief als dansdocente bij diverse dansscholen, basisscholen (workshops) en sportscholen (groepslessen).

Ik ben altijd erg leergierig en wil mijzelf continue verbeteren. Dit doe ik middels bijscholingen en het volgen van cursussen. Mijn laatste opleiding als gespecialiseerd Taal en Rekendans docent bij Studio Swing in Den Haag was wederom een leerzame ervaring die ik mee kan nemen tijdens de lessen bij FAME.

 

Ik werk enorm graag met kinderen. Vooral de spontaniteit en creativiteit van het jonge kind vind ik geweldig. Ik ben dan ook super enthousiast  om met de kindergroepen van FAME wekelijks aan de slag te kunnen gaan!

Jamie Halm Stagiaire

Mijn naam is Jamie Halm, 18 jaar oud en zit momenteel in mijn derde leerjaar van de Cios MBO dans opleiding te Sittard.

Dans is altijd een deel van mijn leven geweest. Ik ben begonnen met dansen op mijn vierde en was vanaf de eerste dansles verkocht. Ik begon met urban lessen tot aan mijn twaalfde. Vervolgens heb ik een switch gemaakt naar klassiek ballet. Dit was een grote verandering, maar echt een mooie nieuwe uitdaging.
Na een jaar ballet ben ik mij ook gaan verdiepen in moderne dans en werd mij al snel duidelijk dat deze twee dansstijlen de stijlen zijn waarin ik mij thuis voel.

Eenmaal gestart met mijn dansopleiding kwam ik ook nog eens in aanraking met de dansstijl jazz en heb ik de keuze gemaakt om mezelf te gaan specialiseren in deze 3 dansstijlen Ballet, Jazz en Moderne dans.
Dit jaar zal ik stage lopen bij de kinderjazz en de moderne dans 1 op de maandag bij FAME. Ik kijk hier enorm naar uit!

Marieke Gerards PR

Op 3-jarige leeftijd ben ik begonnen met dansen en sinds mijn 8e levensjaar ben ik niet meer weg te slaan bij Dance Studio FAME. Ondertussen kom ik al ruim 20 jaar trouw iedere week met ontzettend veel plezier naar FAME waar ik deelneem aan verschillende balletlessen. Ik geniet niet alleen van de inhoud van de lessen of het dansen ansich, maar ook van de gezellige sfeer die tijdens alle balletlessen centraal staat. Maar dat is niet alles, ik geniet nog het allermeest van de  optredens die ik als lid van het FAME Showballet mag meemaken. Het is zo bijzonder om met de andere gepassioneerde danseressen samen op het podium te mogen staan en zodoende het plezier in het dansen op het publiek te mogen overbrengen. 

Naast dansen vind ik het ook heel erg leuk om op andere manieren creatief bezig te zijn. Daarom zal ik vanaf september 2019 Vanessa (en de rest van het juffenteam) gaan ondersteunen bij de PR van de balletschool. Houd de website dus goed in de gaten voor de laatste nieuwtjes omtrent de balletschool en/of  aanstaande evenementen!