top of page
Handdrawn Circle Logo Team.png

Docenten en overige leden van het FAME team

De balletschool is sinds Augustus 2008 onder leiding van Vanessa Gelissen-Matern.

DSC08171_edited.jpg
Vanessa​ Gelissen - Matern Eigenaresse en docente

​Mijn eerste dansles was op 9 september 1993, en jawel, mijn eerste danspassen heb ik bij Dance Studio FAME geleerd. Toen na enkele maanden bleek dat ik talent had, ben ik overgestapt naar de Vooropleiding Dans te Maastricht. Hier heb ik vanaf groep 4 van de basisschool intensieve danstrainingen gevolgd.

 

Tijdens deze opleiding ben ik meerdere malen op dansstage in het buitenland geweest, o.a. naar Antwerpen, Monaco, Zürich en New York. In 2003 heb ik mijn diploma van de vooropleiding behaald.

 

Op zestienjarige leeftijd heb ik mijn ouderlijke huis verlaten om de studie Docent Dans te kunnen volgen aan de Fontys Dansacademie te Tilburg. Ik heb destijds zeer bewust gekozen voor de richting 'docent', aangezien ik heel mijn dansleven al riep: “Later als ik groot ben wil ik dansjuffrouw worden!”

 

In juni 2007 heb ik mijn HBO diploma Docent Dans in ontvangst mogen nemen. Mijn 2 hoofdvakken waren: Klassiek ballet en Jazzdans.

 

In 2008 kreeg ik het fantastische aanbod deze balletschool in Spaubeek in zijn geheel over te nemen. Als eigenaresse van de balletschool hoop ik mijn passie voor dans aan alle dansers te kunnen overbrengen!

DSC08138_edited.jpg
Myrthe Schoenmakers Docente

Mijn naam is Myrthe Schoenmakers en misschien hebben jullie mij wel eens bij FAME in de balletschool gezien. Ik dans namelijk al 7 jaar in het FAME Showballet en vanaf september 2019 zal ik niet alleen als danseres maar ook als juf actief zijn.

 

Dansen is van kinds af aan mijn passie en ik wilde hier altijd al later mijn beroep van maken. Hoe, dat wist ik nog niet. Toen ik op de basisschool zat kreeg mijn dansdocente een blessure, als gevolg daarvan vroeg zij of ik haar tijdens de lessen wilde assisteren. Toen wist ik het 100% zeker: Ik wilde dansdocent worden!
 

Om mijn droom te bereiken heb ik gestudeerd aan de MBO CIOS Dansopleiding te Sittard. Ondertussen ben ik al een aantal jaren actief als dansdocente bij diverse dansscholen, basisscholen (workshops) en sportscholen (groepslessen).

Ik ben altijd erg leergierig en wil mijzelf continue verbeteren. Dit doe ik middels bijscholingen en het volgen van cursussen. Mijn laatste opleiding als gespecialiseerd Taal en Rekendans docent bij Studio Swing in Den Haag was wederom een leerzame ervaring die ik mee kan nemen tijdens de lessen bij FAME.

 

Ik werk enorm graag met kinderen. Vooral de spontaniteit en creativiteit van het jonge kind vind ik geweldig. Ik ben dan ook super enthousiast  om met de kindergroepen van FAME wekelijks aan de slag te kunnen gaan!

40B4AF7F-F872-497B-AB15-61A3D9D04E9B.jpeg
Eline Krekels Stagiaire

Mijn naam is Eline Krekels , 17 jaar en start aan mijn 2de jaar bij de MBO Dansopleiding op het CIOS in Sittard. Afgelopen jaar heb ik ook stage gelopen bij FAME en dit beviel super goed, dus ik kom dit jaar graag weer gezellig terug.

 

Vanaf een jonge leeftijd heb ik altijd verschillende danslessen gevolgd zoals hiphop, jazzballet, moderne dans en dancehall. Ik vond dansen altijd veel leuker dan naar school gaan dus toen het einde van mijn middelbare school periode in zicht kwam, ging ik nadenken. Zo kwam ik bij het Cios terecht, sta ik nu dagelijks in een danszaal en heb ik van mijn grootste hobby dansen gewoon school kunnen maken. 

 

Ik vind het super leuk om mezelf te blijven uitdagen in diverse dansstijlen en me te verbeteren natuurlijk in het lesgeven! Ik ben dit nu volop aan het leren op de opleiding en krijg hele goede hulp op stage, waardoor ik mijn liefde voor dans steeds beter kan doorgeven in mijn lessen.

 

Ik heb heel veel zin in weer een leerzaam en vooral gezellig jaar bij FAME!

2656da5f-cf15-487a-abe9-e4f23621382f.jpg
Winona Snyers Vervangster

Mijn naam is Winona Snyers en ik ben 18 jaar. Ik ben net begonnen aan mijn 2e jaar bij de MBO Dansopleiding op het CIOS in Sittard.

Mijn grote passie is dans en velen zullen mij wel al eens, of vaker, gezien hebben binnen de FAME balletschool. Ik ben namelijk op mijn 4e hier begonnen met dansen. Inmiddels dans ik hier al ruim 14 jaar met nog altijd heel veel plezier en passie in de stijlen jazz, klassiek, spitzen, modern, selectie en showballet.
Vanuit de opleiding mag ik hier ook nog de Urban dansstijl aan toevoegen.

Als peuter was ik al erg gefascineerd door ballet en dans. Mijn droom was toen al om  ballerina of balletjuf te worden. Ik hoop dan ook na mijn opleiding les te mogen geven en mijn passie te mogen doorgeven aan andere dansers.

Ik verheug me er enorm op om mijn 2e jaars stage te mogen lopen bij de groepen Kinderjazz en Modern 1 op maandag.

 

DSC08263_edited_edited.jpg
Rinke Fuchs PR

Ik ben Rinke en ik ben 22 jaar. Toen ik 8 jaar was ben ik begonnen met jazzlessen bij FAME. Na een tijdje kwam ik erachter dat mijn passie echt bij het dansen lag en ben ik meerdere lessen per week gaan volgen. Dit resulteerde in een plekje in de selectieklas en vanaf 2019 in het FAME Showballet. Hier mag ik samen met andere meiden van ons showballet meerdere optredens verzorgen en hier geniet ik mega van!

Naast het dansen ben ik te vinden in Maastricht, waar ik mijn bachelor in International Business op de universiteit heb afgerond. In september ben ik begonnen met een master in Strategic Marketing. Mijn functie als PR-medewerker bij FAME sluit mooi aan bij mijn interesse in marketing en de opleiding die ik volg. Ik hoop dan ook dat ik hier veel kan leren en FAME op een creatieve manier kan ondersteunen.

bottom of page